2024. augusztus 15. – Az ANY Biztonsági Nyomda 2024. első félévi nettó árbevétele 34,8 milliárd Ft, mely 33 %-os növekedést jelent a bázis időszakhoz képest.

8,6 milliárd Ft-tal magasabb a Nyomda árbevétele, mint 2023 azonos időszakának forgalma. Továbbra is magas szinten van a stratégiai termékszegmensek értékesítése a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt. Az exportárbevétel 17,2 milliárd Ft, amely 4,3 milliárd Ft-tal magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakában, amely tükrözi a cég erős nemzetközi pozícióját. A konszolidált EBITDA 6,8 milliárd forint, az üzemi eredmény 5,7 milliárd forint.

„A növekvő számú export projektek 2024 első felében továbbra is stabil alappillérei a Nyomda fejlődésének. Folyamatos külpiaci bővülésünket többek között a technológiai beruházásaink, valamint kapacitásbővítéseink is támogatják, kielégítve ezzel a világszinten megnövekedett útlevél gyártási, valamint biztonsági termékek iránti igényeket. Az idei növekedés nem csupán a termékeink minőségét és versenyképességét tükrözi, hanem csapatunk elkötelezettségét is, amelyek révén ismételten sikerült nemzetközi szinten is jelentős eredményeket elérnünk. Az általános napi folyamatok mellett az ANY csapata kiemelkedően teljesített a feszített tempójú választási munkák során is, a komplex feladat sikeres elvégzésének záloga az összetartó és fegyelmezett munkavégzés volt.” – fűzte hozzá 2024. első féléves jelentéséhez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.